Wat is het verschil tussen een grote en kleine beurt?
Het verschil tussen een grote en kleine beurt vervaagt en voor steeds meer auto’s is het sterk kilometer- en/of tijdgebonden afhankelijk wat er precies in een onderhoudsbeurt uitgevoerd moet worden.

Wat is een grote beurt precies?
Een grote onderhoudsbeurt is een jaarlijkse, tweejaarlijkse of kilometerafhankelijke inspectie aan je auto. Tijdens groot onderhoud word je auto op alle cruciale punten (50 tot 100) gecontroleerd. Denk hierbij aan de controle van vloeistoffen, remmen en banden. Naast standaard werkzaamheden zoals olie verversen en het vervangen van het oliefilter kan de beurt aanvullende onderhoudswerkzaamheden en/of slijtagereparaties bevatten.

Wat is aanvullend onderhoud bij een grote beurt?
Aanvullend onderhoud is kilometer en/of tijdafhankelijk. Aanvullend onderhoud betekent het controleren en/of vervangen van specifieke onderdelen als bougie(s), interieurfilter, luchtfilter en de distributieriem.

Wat zijn slijtagereparaties bij een grote beurt?
Veel auto-onderdelen zijn aan slijtage onderhevig. Denk aan remmen, schokdempers en banden. Tijdens de grote beurt kan blijken dat een onderdeel versleten of kapot is en vervangen moet worden.

Wanneer moet een grote beurt uitgevoerd worden?
Wanneer de grote beurt precies nodig is, hangt af van jouw type auto, de kilometerstand en het aantal kilometers die je per jaar rijdt.

RDW APK logo

koffie machine
Klaar terwijl u wacht:

Bij kleine reparaties en apk keuringen is het mogelijk om te wachten tot uw auto klaar is onder het genot van een gratis kopje koffie.
Maak hiervoor een afspraak