Bij de start van de race zag het er even uit alsof Max direct Botas aan kon vallen, helaas had ook Riciardo plannen om meteen Max in te halen, dus moest Max meteen in de verdediging. Zo kreeg Botas in die eerst paar rondes meteen de kans om wat weg te lopen. Pas toen Ricardo op wat afstand was gezet kreeg Max de gelegendheid om te proberen dichterbij aan Botas te komen. Dichterbij lukte wel maar niet meer dan dat. Inhalen in Monaco is altijd al moeilijk, maar dit keer werd er eigenlijk vrijwel geheel niet ingehaald. Jammer... Riciardo had een iets slimmere pit strategie waardoor hij net voor Botas weer terug op de baan kwam.
Was kort daarna meteen duidelijk dat Max kan vloeken in verschillende talen ;-)
Even werd het nog spannend na de herstart achter de safety car. Max was zo slim geweest om nog even snel banden te wisselen naar Super Softs en zat zo ongeveer in de nek van Botas die op zijn beurt Riciardo het leven zuur maakte. Die ging even de fout in, een wat onzachte aanvaring met de vangrails maar dat liep goed af.
Eigenlijk hoopte ik stiekem dat het voor Riciardo een probleem zou worden, niet helemaal netjes om dat te denken maar...
Vettel had net als Riciardo die slimmere strategie gevoerd en kwam daardoor ook voor zijn teammaat Raikonen weer op de baan en reed de fin al snel op een paar seconden afstand.
1. Vettel
2. Raikonen
3. Riciardo
4. Botas
5. Verstappen

RDW APK logo

koffie machine
Klaar terwijl u wacht:

Bij kleine reparaties en apk keuringen is het mogelijk om te wachten tot uw auto klaar is onder het genot van een gratis kopje koffie.
Maak hiervoor een afspraak